OVER ONS

Elektrotechniek en interieurbouw voor schepen bij 1 partner

The perfect match

Elektrotechniek en interieurbouw voor schepen zijn 2 aparte disciplines die elk hun specifieke knowhow vereisen. Bij Scheepselectro en Scheepsinterieur De Backer kan u nochtans bij 1 enkele firma terecht voor uw volledige scheepsinrichting, van elektrotechnische installaties tot en met interieurafwerking! We bundelen namelijk net die dubbele expertise onder 1 dak dankzij een slimme fusie van 2 gespecialiseerde scheepvaartbedrijven.

Scheepselectro De Backer

Scheepselectro DB is al sinds 1991 gespecialiseerd in elektrotechniek en bordenbouw voor de scheepvaart. De Backer levert een allround service gaande van advies en ontwerp, inbedrijfsstelling tot service en onderhoud achteraf.

Scheepsinterieur De Backer

Ook Scheepsinterieur DB is een vertrouwde naam in de scheepvaart sector. Zeker in de binnenvaart heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd inzake scheepsautomatisatie, scheepselektriciteit en scheepsbetimmering.

Ervaren kapiteins aan het roer

De koers van het bedrijf wordt tegenwoordig bepaald door David Vermant en Christine De Naer. David weet als schipperszoon uit de binnenvaart en zijn achtergrond in elektriciteit en automatisatie als geen ander wat schippers, scheepseigenaars, verzekeraars en rederijen van hun leveranciers verwachten. Christine heeft dan weer bergen ervaring als bouwkundig ingenieur voor grootschalige vastgoedprojecten aan wal. Die kennis is een interessante verrijking bij maatwerk interieurbouw voor schepen en scheepsbetimmering projecten.

Ook Leonard De Backer blijft actief betrokken bij de zaak. Deze schipperszoon van het binnenvaartschip Ledivi startte zijn carrière als industrieel elektricien bij Eurosilo in Oostakker voor hij in 1991 Scheepselectro De Backer oprichtte. Nu stuurt hij onze technische teams aan en blijft hij de technische evoluties inzake scheepselektronica op de voet volgen.

Alle medewerkers volgen permanente bijscholingen. Daardoor zijn we onder meer ook vertrouwd met de nieuwste autonome gasdetectie systemen en lockdown procedures en hightech hybride aandrijvingen voor verminderde NOX-uitstoot.

Uw voordelen

  • gespecialiseerde professionals met +25 jaar ervaring
  • één enkel aanspreekpunt voor maximale tijdswinst
  • minimale downtime dankzij voorbereidingen aan wal
  • duidelijke en bijzonder gedetailleerde prijsoffertes
  • strategische ligging aan de sluis van Evergem (Gent)
  • mobiele ploeg voor levering en depannage aan boord
  • serviceploeg inzetbaar in België en in het buitenland
  • elektrische componenten snel uit voorraad leverbaar
  • alle artikelen IP en CE gekeurd en met productgarantie
  • officiële inbouwverklaringen en externe certificering

Vlot bereikbaar met schip of wagen

Onze werkplaats is strategisch gelegen in Mariakerke, vlakbij de haven van Gent, ter hoogte van de sluis van Evergem (toegang via de Ringvaart). Deze locatie is zowel met de wagen als per schip vlot bereikbaar. Als u laat weten wanneer u precies aanmeert, steken we zelfs met plezier een handje toe om de trossen vast te maken.

Ook leveringen en technische interventies op andere locaties zijn mogelijk. Onze mobiele ploegen komen zowel in Belgische als buitenlandse wateren aan boord en zijn onder meer actief in de BENELUX, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

Onze klanten

We bieden elektrotechniek en interieurbouw voor allerlei types schepen aan in binnen- en buitenland. Dat zijn onder meer binnenvaartschepen, sleep- en duwboten, tankers, baggerschepen, passagiersboten, pleziervaartuigen en jachten. Bij onze realisaties kan u alvast enkele projecten bewonderen, maar vraag gerust bijkomende referenties op.

Even kennismaken?

Natuurlijk hecht u veel belang aan vlotte communicatie, respect en wederzijds vertrouwen. Dat doen wij ook. Om te ontdekken of het klikt mag u ons altijd even contacteren voor een vrijblijvend kennismakend gesprek.

CONTACTEER ONS