DIENSTEN

DRIJVENDE KANTOREN & WOONBOTEN

Waarom geen schip laten ombouwen tot woonboot of drijvend kantoor?

Niet alleen voor professionele scheepvaarttoepassingen

Bij Scheepselectro en Scheepsinterieur De Backer kan u allerhande schepen voor professioneel gebruik laten inrichten, renoveren, onderhouden en herstellen. Maar u kan ook een bestaand schip laten ombouwen voor heel andere toepassingen dan waarvoor het vaartuig oorspronkelijk heeft gediend. Van een binnenvaartschip kunnen we bijvoorbeeld een bijzondere woonboot, een unieke feestlocatie of een uitzonderlijk drijvend kantoorgebouw maken.

Drijvende kantoren steeds meer in trek

Kantoorruimte wordt steeds schaarser en duurder. Een kantoor kopen in centrum Gent, Brussel of Antwerpen is voor veel ondernemers al onbetaalbaar geworden. Een kantoor huren dan maar of zijn er slimmere alternatieven?

Een schip laten ombouwen tot drijvend kantoorgebouw is zeker het overwegen waard. Drijvende kantoren combineren immers zeeën van ruimte met een uniek kader om zakenrelaties te ontvangen. Ook het prijskaartjes valt, in verhouding met de aankoop van een kantoorgebouw in het stadscentrum, doorgaans erg goed mee.

U kan een werkplek met een heerlijk uitzicht voor uzelf maken, een originele coworking space waarbij u enkele kantoren of werkplekken gaat verhuren of een slimme vastgoedinvestering waarbij u alle kantoren te huur aanbiedt op korte, middellange of lange termijn. Er zijn dus ook heel wat mogelijkheden om een financieel aantrekkelijke return-on-investment te creëren.

Van vrachtschip naar kantoorschip

Bij Scheepselectro en Scheepsinterieur De Backer kan u bijna elk type schip laten ombouwen tot kantoorschip. Laat ons gerust even weten welk type vrachtschip, woonboot of casco schip u wilt kopen om te ontdekken hoeveel kantoorruimte we daarin kunnen realiseren, hoe we werken en om een prijsindicatie te ontvangen.

In een casco vrachtschip met een lengte van 80 m kan ongeveer 1.000 m2 leefruimte gecreëerd worden. Perfect voor een viertal kantoren met elk 2 verdiepingen van telkens 125 m2 oppervlakte en een eigen dakterras met zicht op groen en op het water.

Wonderlijk wonen op het water

U kan een bestaande woonboot kopen en deze laten renoveren en moderniseren of een casco schip laten ombouwen volgens uw wensen en voorkeuren. Onze scheepsinterieur specialisten denken in beide gevallen met u mee om een bijzondere woning op het water te ontwerpen met maximale leefruimte, natuurlijke lichtinval en wooncomfort.

Nadien nemen onze scheepstimmeraars het hele schip onder handen om het woon- en vaarklaar te maken. De stroomvoorziening en overige elektrotechnische installaties, watervoorziening en afvalwaterbeheer en ook de volledige scheepsinrichting en interieurbouw worden met de grootste zorg geplaatst door professionals met jarenlange ervaring in scheepsbouw.

Zelfs voor onderhoud en scheepsherstellingen achteraf kan u op uw vertrouwde partner Scheepselectro en Scheepsinterieur De Backer blijven rekenen.

Bouwplannen?

Een schip laten ombouwen tot een woonboot of drijvend kantorencomplex begint bij Scheepselectro en Scheepsinterieur De Backer altijd met een goed gesprek. Wanneer past het u best om af te spreken en eens vrijblijvend te brainstormen

MAAK EEN AFSPRAAK